Az Ötvenhatosok-terén látható ötvenhatos emlékműhöz
2010. december 1. 05:36:51 Neményi.net


Orbán Éva "Az '56-ot megcsúfoló emlékmű lebontását követelik" c. riportja több fórumon is olvasható volt, ide értve a nemenyi.net-et is. Ugyan nem tüntettük fel az írás címében, de a honlapunkon megjelentetett riport többet tartalmazott a másutt megjelentetett írásoknál: tartalmazott még 3 képet is. Azok a riportban közreadott ábraaláírásokkal egyetemben alant láthatók.


Az 'emlékmű' teljes panorájában ...


.. és amire hajaz, ami miatt nem elbontható.

 

Az utóbbi 2 kép aláírása egybeolvasva a következő:

 

    

"Az 'emlékmű' teljes panorámájában ... ... és amire hajaz, ami miatt nem elbontható."

A fenti képeket most egészítsük ki a Google térképekről levehető további képekkel. Előbb a teljes panorámával, amivel az 'emlékművet' a környezetében elhelyezzük:

 


Budapest, Ötvenhatosok-tere az 'emlkművel'

 

Mit látunk? Egy háromszög alakú képződményt, mely egy kör középpontjában van (keleti körív), a csúcsa is egy körszeletbe (nyugati) kerül, de annak tengelyéből északra ki van fordítva. A nyugati körszelet töredezettnek látszó valami. Nézzük meg közelebbről:

 


Az 'emlékmű' és környezete

 


Az 'emlékmű' déli oldala

 

Újabb érdekességek tárulnak fel a szemünk előtt! Míg a háromszög északi oldala egyenes (lásd az első két képet), a déli oldalon közvetlenül a fényes, fehér csúcsszelet alatt, alul behorpadás látszik. Más szögből szemlélve azonban ez a feltorlódott körszelvény pereme, ahogy az ék alakú kompozíció belehatolt. Hogy mennyire így van, azt az alábbi kép mutatja:

 


Az 'emlékmű' szemből

 

A kompozíció éle szinte feltúrta az alapréteget, miközben északra (a képen balra) elfordult.

 

Tételezzük most fel, hogy az 'emlékmű' egységes gondolatot tolmácsol, megalkotóinak volt valamiféle üzenete vele. Akkor kíséreljük meg annak értelmezését. Ismervén a pályáztatás körülményeit, joggal tételezzük azt is fel, hogy ez az üzenet nem föltétlenül egyezik meg az ötvenhatosok szellemével, és éppen ezért rejtett, nem közvetlen.

 

Honlapunkon a riport föltétele után közvetlenül szavazást indítottunk a kompozíció esetleges üzenetéről. 5 napig lehetett szavazni. Az olvasóknak - úgy tűnik - nem smakkolt a kérdés, nem ízlettek a válaszok, mert a korábbiakhoz képest alig fél, vagy harmad mennyiségben szavaztak. Íme az eredmény:

 

Kérdés:


Ön szerint az ötvenhatosok emlékműve a Csizma-téren mit fejez ki?

A lehetséges hat válasz, mögöttük a válaszra adott szavazatok száma:

 

   1. Nagy Imre vezette reformkommunisták haladó eszmeiségét: vörös fényű élcsapatot. 2

 

   2. Az ötvenhatos harcosok kommunista ellenes gondolkozását: a torokvágó kés élét. 1

 

   3. Az összefogás erejét: felsorakozni egy cél érdekében. 7

 

   4. A szabadkőművesség lényegét: az isteni szem új világrendet sugall. 22

 

   5. Semmit, egy halom ócskavas: valaki rásózta a hulladékot a népre. 74

 

   6. A haladó eszmeiség, a fény győzelmét az ócska, rozsdás, rendbontó huligánok felett. 2

 

A válaszokból egyértelműen kiviláglott, hogy a válaszadók zöme nem olvasta el Orbán Éva nemenyi.net-en megjelentetett riportját, mert onnan - bármennyire is meglepő módon - bizony azonnal és önként a 4. válasz adódott.

 

Igen, az átlagos, gondolkodó magyar ember számára, különösen, ha a nemzeti gondolat mellett elkötelezett, ez csupán egy halom ócskavas. Pedig a halom ócskavasnak tűnő kompozíciót 2006. november 4-dikén avatták fel és az MSZP prominensei - élükön a hazugságrém, azaz Gyurcsányi - jelenlétében, aki ott térdelt előtte és makogta el hitéhez tartozó imáját. November 4-dikén! Az Ötvenhatosok emlékműve előtt! Tiltakozók távoli gyűrűjébe zártan.

 

A képek láttán azonban nyilvánvaló a gondolat: ha a kompozíciónak 1956-hoz köze van, akkor november 4-dikét és nem október 23-diát kell megjelölnünk. Bennem ugyanis, a kompozíciót alkotók fejével gondolkozva, az alábbi gondolat fogalmazódott meg:

 

1956 október 23-dikán a kompozíció helyén álló Sztálin szobrát a lázadók ledöntötték. Ezzel egy eszmét szentségtelenítettek meg: a marxizmus gyakorlati megvalósításának eszméjét, melynek éllovasa maga Sztálin volt. A ledöntött szobrot darabokra törték és emberek sokasága rejtette el titkolt értékei közé annak egy-egy darabját. A fejet meg így szentségtelenítették meg:

 


Sztálin-szobor levágott feje 1956 október végén

 

1956 októberében, a szobor ledöntését követő időkben a pesti srácok Budapesti harcok során megverték a 'dicsőséges' szovjet Vörös hadsereget, mely tökéletesen demoralizálódott, magyarországi hadtesteit ki kellett vonnia és helyette barbár, vad, felpaprikázott ázsiai hordákat kellett betelepítenie, hogy a lázadást brutálisan leverje. Brutálisan, hogy örök mementó maradjon a rabszolgák számára, mi jár a lázadásért! Ez november 4-e üzenete.

 

Megtorlás kezdődött el november 4-én! Megtorlás, amit az kompozíció ki is fejez. Megmutatja, hogy milyen eszmét ért brutális támadás az 1956-os forradalomban: belehasítottak a globalizáció, a világállam eszméjébe, mert a Szovjetunió ezek után képtelen volt a bolsevizmust kiterjesztő, Európát meghódító szerepét ellátni. Az európai kommunizmus összeomlott. Az Európai Unió gondolata azonnal időszerű lett, merthogy a Szovjetunió képtelen immár Európát bolsevizálni és a világuralom szervezőitől rá hárított feladatát végrehajtan, ezért Európa rabigába döntését más úton kell megvalósítani.

 

Igen, összeomlott a 'Nagy Eszme' Nagy Lehetősége. A piramis csúcsa a nyugati körszelet tengelyéből kibillent, az isteni sugárzás összetört! És mindezért az 1956-os magyarok a felelősök - amit a kompozíció főtengelyének a Felvonulás-tér tengelyével bezárt szöge képvisel. Viszont a 'gondolat' fél évszázadot veszített, ami esetleg kritikus időszakká válhat.

 

A kompozíciót kísérő titkolódzás, a november 4-diki felavatás, Gyurcsányi ima-makogása és a vaskefe, a rozsdatemető konok védelme ezzel az elgondolással harmonizálnak.

 

Ezek után a nemzeti ellenállásnak a kompozícióhoz, az 1956 szellemével szöges ellentétben lévő 'emlékműhöz' kapcsolód feladatai kézzelfoghatóan adottak. A jelkép, amire hajaz a kompozíció, nem csupán szabadkőműves jelkép, - merthogy önmagában nem az - hanem az illuminátusok (lásd

ITT

és

ITT

) jelképe. Azok pedig a szabadkőműves mozgalom számtalan ágával ellentétben valóban a világuralmi törekvések mögött álltak - és a manapság egyre szaporodó jelképözön alapján megítélve - állnak még ma is.



Cser Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://maitos.blog.hu/api/trackback/id/tr232486939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása